Η νέα πεζογέφυρα “fly-over” στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο
28

Σεπτέμβριος 2020

Δημοσιεύτηκε απο την Equilibre

Αυτή η νέα πεζογέφυρα εντάσσεται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και θα παρέχει πρόσβαση στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο συνδέοντάς το με την πλατεία του γηπέδου Stade de France.

Η νέα πεζογέφυρα θα έχει μήκος πάνω από 100 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα. Θα διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο Α1 και την λεωφόρο Avenue du Président Wilson.

Ο φορέας της πεζογέφυρας από δομικό χάλυβα αποτελείται από δύο διαμήκεις κιβωτιοειδείς δοκούς με μεταβλητή αδράνεια. Εγκάρσια, η πεζογέφυρα υποστηρίζει το ωφέλιμο πλάτος των 18 μέτρων χάρη σε ένα κατάστρωμα που αποτελείται από « τραπεζοειδείς νευρώσεις ≫ που λειτουργούν ως εγκάρσια ορθότροπη πλάκα. Αυτό το κατάστρωμα έχει διπλή λειτουργία: αφιερωμένο αποκλειστικά στους πεζούς στη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι εξοπλισμένο με δενδροφύτευση και προκατασκευασμένα παγκάκια σκυροδέματος στη λεγόμενη φάση Heritage.

Ο κατασκευαστής του μεταλλικού φορέα ανέθεσε στην ομάδα μας την παρακολούθηση και έλεγχο της οριστικής μελέτης του έργου καθώς και τις μελέτες εφαρμογής του χαλύβδινου φορέα της πεζογέφυρας.

 

Αρχιτεκτονική μελέτη: VenhoevenCS (Ολλανδία) / ATELIERS 234 (Γαλλία)

Δομική μελέτη: Schlaich Bergermann εταίρος (Γερμανία / Γαλλία)

Μελέτη εφαρμογής φορέα από χάλυβα: Equilibre Structural Engineers

Ανάδοχος κατασκευαστής: Bouygues Bâtiment île de France / Eiffage Métal

Παραχωρησιούχος: Simbala

Αναθέτουσα αρχή: Métropole du Grand Paris.

Φωτογραφίες: SAP Photogarphie (Cédric Joie)

  Αλλα νέα
Share This